Има можеби пари и нема човекот како да ги троши па на овој начин се олабавува.

Но ИРУ има неколку работи да му препорача, и тоа се :

„Господине Роко Петало, вие немате никакво апсолутно право да поставувате ултиматуми и да барате одговорност од ИРУ, затоа што ниту сте член , ниту сте во кој било начин поврзани со работата на ИРУ. Затоа ИРУ ниту има потребам ниту чувствува потреба да ви се правда и да ви реплицира, затоа што ви сте никој и ништо за ИРУ. Вусшност немате вие ниту кредибилитет ниту  капацитет а ниту сте важен фактор вам ИРУ да ви одговара.

Од друга страна поради вашите досегашни искажани лаги, небулози и неоправдани и неаргументирани обвинувања, за сите досегашни ваши објави, како и објав кои евентуално може да ги правите и во иднина, ќе се поведе постапка против вас, како од страна на ИРУ крисот, со барање на највисока драстична казна кон вас, а истовремено ќе се поведе и институционална и граѓанска парница во највисоките меѓународни судови во Европа„ стои во информацијата која ја достави до јавноста Интернационалната Ромска Унија - ИРУ и нејзиниот претседтел Зоран Димов.